More

  Már a K&H ügyfelei is használhatják az Apple Pay-t

  - hirdetés -

  Szerdától a K&H Bank ügyfelei részére is elérhetővé vált, hogy az iOS rendszerbe integrált Apple Pay szolgáltatásba regisztrálják a bankkártyájukat, és ezzel a bankkártyájuk nélkül, csupán a telefonnal tudjanak fizetni a terminálhoz érintéssel.

  Nem az elsők Magyarországon

  Az Apple Pay már elég régóta elérhető szolgáltatás a világ más tájain, Magyarországon sokáig nem volt használható. Itthon elsőnek az OTP vezette be, mégpedig idén júniusban. Az OTP-t követte a Erste és a Gránit Bank is.

  A K&H Bank mai sajótközleményében közölte, hogy már az ügyfelei is használhatják az Apple Pay szolgáltatást. A szolgáltatásban most már engedélyezett a K&H Bank bankkártyák regsiztrációja. A közleményben az is szerepel, hogy nem csak a betéti kártyákat, hanem a hitelkártyákat is lehet regisztrálni.

  Kártyaadatok

  - hirdetés -

  Fontos kiemelni, hogy sem az eszköz (mobiltelefon), sem az Apple szerverei nem tárolják a bankkártya adatokat. A bankkártyaadatok helyett egy egyedi, készülékspecifikus azonosítót rendelt a kártyához, amelyet titkosítva és biztonságosan ment a készülékre. Az Apple a fizetés során sem osztja meg a bankkártyaszámokat a kereskedőkkel.

  Az Apple Pay

  Az Apple Pay egy digitális pénztárca, amelybe bankkártyákat tudunk regisztrálni. Ennek a szolgáltatásnak a segítségével könnyen, kizárólag a mobiltelefonnal tudunk fizetni olyan terminálnál, amely támogatja az úgynevezett PayPass funkciót. Vagyis most már a bankkártyánkak sem kell nálunk lenni, hanem elég csak a mobiltelefon.

  Bankkártya regisztrációja

  A bankkártya regisztrációját könnyen elvégezhető. Az iOS rendszeren a Wallett nevű alkalmazást kell elindíteni, majd az ujjnyomattal (vagy FaceID-val) azonosítanunk kell magunkat. Amennyiben ez megtörtént, a jobb felső sarokban található plusz jelre kell kattintani, majd a kamerát a bankkártya felé kell irányítani. Az alkalmazás automaikusan beolvassa a bankkártya adatokat. Amennyiben nem olvassa be, úgy manuálisan kell megadnunk a bankkártya számát, a kártyán található nevet, kártya érvényességi idejét, és az úgynevezettCVC kódot, amelyet a bankkártya túloldalán találhatjuk meg.

  Amennyiben jó adatokat adtunk meg, a rendszer a kibocsátó bankkal rövid kommunikációját követően egy visszaigazoló azonosítót kapunk. Ezt követően már a szolgáltatás használható is. Amennyiben sikerült a regisztráció, úgy a bankunktól egy visszaigazoló sms-t kapunk, amelyben arról tájékoztatnak, hogy sikeresen regisztráltuk az adott bankkártyát az Apple Pay rendszerébe, az aktiválás sikerült.

  Kapcsolódó cikkek

  Ezeket szerették 2019-ben az androidosok

  A Google nem olyan régen tette közzé azt a listát, amelyből kiderül, hogy miket szerettek az androidosok a legjobban 2019-ben. Nem csak alkalmazások vannak...

  Már a K&H ügyfelei is használhatják az Apple Pay-t

  Szerdától a K&H Bank ügyfelei részére is elérhetővé vált, hogy az iOS rendszerbe integrált Apple Pay szolgáltatásba regisztrálják a bankkártyájukat, és ezzel a bankkártyájuk...

  Siri nem értett egyet az időjárás-jelentéssel: mindezt élő adásban

  Az iOS és Apple felhasználók többsége tudja, hogy a rendeszrbe indegrált virtuális asszisztens, siri, képes arra, hogy a legtöbb kérdésre felejen, megadja a helyes...

  Veszélyes vírus támadja az androidos telefonokat

  A TrendMicro oldal szerint a CallerSpy-nak nevezett androidos vírus újra aktív lett, ezúttal most egy üzenetküldőnek álcázza magát, hogy minél több felhasználó telefonjára rákerüljön...

  Kapcsolódó cikkek